Verzoek: lees onze Bio en weet wie we zij en waar we voor staan!

https://friendweb.nl/terms/about-us

We zijn het oudste nog-bestaande Nederlandse sociale netwerk. We vechten sinds 2012 voor een klein plekje naast de grote netwerken en dat lukt ons stukje bij beetje ook nog!

We zijn vaak dwarsgezeten en we hebben moeilijke tijden gekend. Gelukkig is Friendweb nu lekker aan het groeien en claimen we ons lang gezochte plekje op.

Met dank aan de vele vrijwilligers en leden die Friendweb mogelijk maken! ❤️

P.s. De mensen die suggereren dat wij met andere sociale netwerken verbonden zijn of met de grote jongens gegevens uitwisselen moeten zeker onze bio lezen!

Update: we hebben de buitenlandse bereikbaarheid vergroot

Friendweb is nu vanuit meer landen te bereiken.

De volgende gebieden blijven uit veiligheidsoverwegingen uitgesloten:

 • Verenigde Staten
 • Africa
 • Rusland, Oekraïne, Wit Rusland
 • Midden Oosten
 • China en Hong Kong
 • India
 • Singapore

  Alle andere landen hebben nu toegang. In sommige gevallen zal een “captcha” scherm worden getoond.

 • Tip: Voor de mensen die het hier “stil” vinden: stel je tijdlijn filter anders in (en nodig je vrienden uit)!

  Update: tijdlijn filter uitgebreid

  Op verzoek van diverse leden hebben wij het tijdlijn filter uitgebreid met een variant op "Van iedereen". Voortaan kan je ook ervoor kiezen om alle (publieke) berichten van iedereen te zien, maar dan zonder de berichten in groepen waar je geen lid van bent.

  Dus vanaf nu zijn de keuzes:

 • "Van iedereen en alle groepen"
 • "Van iedereen en mijn groepen"
 • "Van mensen en groepen die ik volg"

  Let op: de standaard instelling voor nieuwe leden is "Mensen en groepen die ik volg". Dus als je nieuw bent op Friendweb en grag nieuwe mensen en groepen wilt leren kennen, kies dan voor de eerste keuze!

 • Je weet niet wat je mist! Als je het "uitschuif scherm" niet kent...

  Friendweb ziet er anders uit op PC dan op Mobiel. Op PC hebben we rechts een grote balk met veel extra informatie. Op de home page is deze balk anders dan op bijvoorbeeld een profielpagina of een groep.

  Op mobiel zit al deze extra informatie in het Uitschuif Scherm!

  Bekijk het filmpje en probeer het zelf uit! Zie je de twee paarse pijltjes die overal rechts-boven in beeld staan? Daarmee haal je het uitschuif scherm naar voren.

  Met dit tempo van nieuwe aanmeldingen tikken we nog voor het einde van het jaar de magische grens van 10.000 leden aan. Dat is een belangrijk getal, want onderzoek heeft in het verleden aangetoond dat een sociaal netwerk minimaal 10,000 leden moet hebben waarvan plm. 33% ook daadwerkelijk actief is om succesvol verder te kunnen groeien. Daar kijken we zeker naar uit! Help mee! Nodig je vrienden uit, maak reclame op alle mogelijke manieren en neem deel aan de discussies en groepen. Samen maken we er iets moois van! ~Martin Beek~

  GIF

  Update: betere smileys (emoticons) bij berichten

  Ze waren een beetje knullig en beperkt, de oude smileys die je rechts-boven bij het invoeren van een bericht kon kiezen. We hebben ze vervangen door een selectie van de meest favoriete WhatsApp smileys. Je vindt ze rechts-boven als je een nieuwe bericht invoert. 🤩

  Nieuwe functie: grote letters

  Op veler verzoek hebben we voor onze leden met een wat minder scherpe blik een eenvoudige oplossing bedacht om de letters op Friendweb groter te maken.
  Met een simpele druk op de knop maak je de letters van berichten en commentaren op alle schermen groter. Andere teksten blijven zoals ze zijn.

  Druk op de grote A of de kleine A bovenaan de tijdlijn om letters groter, of weer kleiner te maken. De instelling wordt onthouden als je naar groepen of pagina's klikt.

  We zullen deze functie de komende tijd verder uitbreiden, maar voor nu hopen we een snelle oplossing te hebben bedacht voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

  Update: nieuw upload scherm voor foto's

  We hebben fase 1 van ons nieuwe foto's uploadscherm afgerond. Foto's kunnen nu uit verschillende bronnen (of uit mappen) worden geupload en worden telkens toegevoegd. Uit de selectie kunnen uiteindelijk weer berichten gewist worden. Zie foto.

  Zo kan je uit verschillende mappen op je PC of mobiel foto's toe blijven voegen door op het foto symbool te blijven klikken (zie omcirkeld knopje op de foto).
  Door op het kruisje te klikken verwijder je de foto weer.

  Volgende fase de we nu gaan ontwikkelen is het sorteren van de beelden.

  Bio

  Dit is de spreekbuis van Friendweb. Hier lees je alle Friendweb nieuwtjes het eerst! ...